Autobús autónomo

Post sobre todo lo que consideréis de interés
m.h.t.
Mensajes: 52
Registrado: 22 Oct 2017, 14:12

Autobús autónomo

Mensajepor m.h.t. » 02 Jul 2018, 16:17

Vint municipis es diputen el primer bus sense conductor

L’AMTU donarà a conèixer aviat el nom de les vuit ciutats que participaran en la prova pilot del nou transport

Un ajuntament treballa per establir el primer servei regular de bus autònom


Una vintena de municipis s’han dirigit a l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) i han presentat la seva candidatura per poder formar part del selecte grup de vuit poblacions que a partir del 3 de setembre participaran en l’experiència històrica de ser testimonis de la circulació per primer cop a Catalunya d’un vehicle sense conductor, el que s’anomena transport autònom. [...]

Imagen

En l’experiència pilot de Catalunya, circularà un bus operat per la francesa Transdev. És una càpsula de petites dimensions, amb capacitat per a dotze persones –sis aniran assegudes i les altres sis, dretes–, i amb un cost unitari de prop de 300.000 euros. Circularà per uns trajectes que oscil·laran entre els 200 i els 500 metres, espais urbans que prèviament hauran de ser cartografiats per introduir-ne les dades al cervell informàtic del vehicle.

És gràcies a aquest mapa virtual que porta incorporat i als sensors que escruten el terreny que el vehicle es pot moure, i si per algun motiu hi ha una alteració de l’entorn, s’atura, de la mateixa manera que frena en sec si un objecte o una persona li passa per davant. En aquest sentit, s’ha donat la circumstància que cartografies fetes a l’hivern no han estat útils a l’estiu perquè el canvi en el creixement dels arbres, per exemple, ha confós la màquina. :? Quan el vehicle ha de circular per llocs dels quals no té la cartografia, aleshores es mou responent a les ordres que rep d’un control remot, com el comandament d’una consola, que activa una persona.

Els autobusos sense conductor es mouen a velocitats molt baixes, entre els 7 i els 25 quilòmetres per hora. Es considera que circular a 18 quilòmetres per hora és una bona oferta comercial si es té en compte que en ciutats amb les dimensions de Terrassa i Sabadell, per exemple, la mitjana de velocitat del transport públic és de 13 quilòmetres per hora.[...]

www.elpuntavui.cat/territori/article/13 ... uctor.html

m.h.t.
Mensajes: 52
Registrado: 22 Oct 2017, 14:12

Re: Autobús autónomo

Mensajepor m.h.t. » 02 Ago 2018, 21:11

L’Èrica, el minibús sense conductor que viatjarà per Catalunya

Vuit ciutats catalanes faran una prova pilot amb aquest vehicle autònom


Imagen

El vehicle triat és elèctric, té 12 places (sis en seients i sis per a passatgers dempeus) i fins i tot ha estat batejat. Es diu Èrica. "Les sigles d'elèctric, revolucionari, intel·ligent, compartit i amable", ha explicat aquest dimecres el president de l'AMTU, Jordi Xena. La clau de la seva autonomia són els sensors que porta i que identifiquen qualsevol objecte, a més del monitoratge de les vies per on circula, que han estat cartografiades exhaustivament. Aquest procés de cartografia és una de les qüestions que més encareix l'engegada d'aquests vehicles.

El bus de la gira catalana circularà un màxim de 500 metres, a una velocitat de 18 quilòmetres per hora (la mitjana del transport públic és de 13), sense parades (només la d'inici i final) i, com ha passat en altres ciutats, per circuits tancats o carrers per a vianants, sense interactuar amb altres vehicles.

No és que aquests busos no puguin interactuar amb altres cotxes. No és una qüestió tècnica, és una qüestió de legislació, han explicat els responsables de l'AMTU. A Espanya encara no estan homologats, per la qual cosa per fer les proves s'han triat zones de titularitat municipal i que tinguessin bona cobertura de GPS (perquè cal cartografiar-ho absolutament tot, des d'una paperera fins a les façanes) i accés a carregadors elèctrics.

CALENDARI DE LES PROVES PILOT DE L’ÈRICA:

  1. Sant Cugat. Del 7 a l'11 de setembre. Recorrerà la Rambla del Celler (per als vianants).
  2. Terrassa. Del 14 al 18 de setembre. Circularà pel parc de Vallparadís.
  3. Sabadell. Del 21 al 23 de setembre. Anirà de la plaça de l'Àngel fins a l'Ajuntament.
  4. Girona. Del 26 al 28 de setembre. Unirà una parada de transport públic amb el campus universitari de Montilivi.
  5. El Vendrell. Entre el 3 i el 7 d'octubre. Recorregut pendent de definir.
  6. Reus. Del 10 al 14 d'octubre. Funcionarà com a llançadora entre un autobús i el recinte firal.
  7. Martorell. Del 17 al 21 d'octubre. Recorregut pendent de definir.
  8. Vic. Del 24 al 28 d'octubre. Circularà pel passeig, que és per a vianants.
https://cat.elpais.com/cat/2018/08/01/c ... 35769.html


Volver a “Miscelánea”

¿Quién está conectado?

Usuarios navegando por este Foro: No hay usuarios registrados visitando el Foro y 0 invitados